26 Julai 2013

Bahan dan Instrumen Ujian Pasca Protim 2013

Ujian Pasca ProTim bagi murid yang tidak menguasai Ujian PraProTim yang lepas akan mula dilaksanakan pada 28 Julai 2013 hingga 2 Ogos 2013 berdasarkan carta Alir Program ProTim yang disertakan sekali. Sehubungan dengan itu, mohon kerjasama semua sekolah rendah untuk menghantar data yang telah dilengkapisi dalam bentuk hardcopy ke Unit Pengurusan Akademik dan softcopy ke upapadawan@gmail.com sebelum atau pada 21 Ogos 2013.
 
Klik di sini untuk memuat turun.
 
Sekian,terima kasih.
 
Unit Pengurusan Akademik
PPD Padawan

 

25 Julai 2013

Jadual Waktu dan Peraturan Pentadbiran Saringan TIMSS dan PISA Tingkatan 1 dan Tingkatan 2

Makluman kepada semua pengetua sekolah menengah, jadual waktu dan peraturan pentadbiran saringan TIMSS dan PISA boleh di muat turun di sini

Sekian terima kasih.

24 Julai 2013

Manual e-Kehadiran Murid

Muat turun manual e-Kehadiran murid dalam Aplikasi Pangkalan Data Murid sebagai panduan. Klik sini

Laman Web Aplikasi Pangkalan Data Murid adalah seperti:
http://www.sekolahmalaysia.com

Sekian terima kasih.

Samuel ak Noeid
(Unit Maklumat dan ICT)

22 Julai 2013

Manual Keberadaan Guru

Manual Keberadaan Guru kini boleh dimuat turun. Sila klik di sini.

Sekian harap maklum.

Samuel ak Noeid
(Unit Maklumat dan ICT)
PPD Padawan

Makluman Pengemaskinian Emis Online

Sila muat turun makluman tersebut untuk tindakan Guru Data sekolah.
Klik sini.

Sekian harap maklum.

Samuel ak Noeid
(Unit Pengurusan Maklumat dan ICT)
PPD Padawan

Pengisian Laporan Status Capaian Internet Sekolah Secara 'Online'

Adalah dimaklumkan bahawa Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Sarawak telah membangunkan sistem iaitu Sistem Pemantauan Status Capaian Internet Sekolah untuk memudahkan pihak sekolah membuat pengujian dan pihak Pusat Kegiatan Guru membuat pemantauan. Sila ke laman web Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Sarawak di www.btpnswk.edu.my/statusinternet untuk membuat pengisian Laporan Status Capaian Internet sekolah masing-masing sebelum atau pada 25 haribulan setiap bulan.
Sekolah yang telah membuat pengisian status capaian internet sekolah secara online tidak perlu menghantar lagi borang hardcopy ke Pusat Kegiatan Guru Kuching.

Sekian terima kasih.

Samuel ak Noeid
(Unit Pengurusan Maklumat dan ICT)
PPD Padawan

Penyerahan Data Bulan Julai Inisiatif Penglibatan Ibu Bapa, Komuniti Dan Sektor Swasta Di Bawah Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2015

Tapak Data untuk Lampiran B1, Lampiran B2  dan Lampiran B4 boleh dimuat turun.
2.  Lampiran B2 
 
Instrumen Pelaksanaan  Inisaitif Ibu Bapa, Komuniti dan Sektor Swasta perlu diperbanyakkan oleh pihak sekolah untuk diedar kepada ibu bapa, Komuniti serta sektor swasta. Mohon kerjasama Setiausaha PIBG Sekolah untuk mengembalikan rumusan keseluruhan sekolah ke PPD dalam bentuk hardcopy dan softcopy dan  ke Pejabat Pelajaran Daerah Padawan (u.p. En. Durin John)  melalui emel: dplenia67@yahoo.com  pada atau sebelum 29 Julai 2013 (Isnin).

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Cik Zura Bt Hamden Hamid, Unit Pengurusan Sekolah     di talian 0138212607 atau En. Durin John, Unit Pengurusan Akademik di talian 0138949643. 

Sekian terima kasih.